Nieuws

Samenwerkingspartner Sterk Techniekonderwijs

25 juni 2019

WIA Educational is een samenwerking aangegaan met Aavas subsidieadvies. Beide organisaties leveren producten en diensten voor Versterking van het vmbo Techniekonderwijs in Nederland (STO).

Vmbo scholen krijgen in de periode 2020-2023 gemiddeld € 100 miljoen per jaar aan subsidie voor de versterking van het techniekonderwijs. Van 2020 – 2023 worden de middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.

De subsidiegelden kunnen aangewend worden voor het afnemen van diensten en/of producten van WIA Educational. WIA Educational levert complete onderwijskundige oplossingen voor Nieuwe Technologieën. WIA Educational is al bijna 40 jaar actief betrokken bij de vernieuwingen in primair en voortgezet onderwijs, alsmede (voorbereidend) middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Er is sprake van een doorlopende leerlijn in die zin dat het trainingsmateriaal voortbouwt op het voorgaande. Werkplekken Nieuwe Technologieën bestaan uit software (educatief en/of industrieel), machines, apparaten en/of modellen (educatief en/of industrieel), lesmateriaal, installatie, training, support (on-line en/of on-site), alsmede periodieke updates. Inmiddels heeft WIA Educational een dertigtal werkplekken ontwikkeld voor hands-on training, of wel leren door doen!! Op dit moment zijn de meest populaire werkplekken: lasersnijden, 3D printen, snijplotten en/of printen, programmeren, domotica, elektro, 3D CAD, simulatie van CNC-draaien, reanimeren, VR lassen en lassen.

Kijk voor meer informatie op www.wiaeducational.nl of neem contact op met Ger van der Helm (senior product manager), tel. 010-5011313, ger@wiaeducational.nl of met Bert Euser (directeur), mobiel 06-54932752, bert@wiaeducational.nl